Bešamel / Bešamelová omáčka

20.06.2009 21:25

Jedná se o jemnou smetanovou omáčku, kterou měl v oblibě finančník a labužník markýz de Nointel neboli Louis de Béchamel. Omáčka se používá k zeleninovým nebo masovým pokrmům nebo při zapékání.
Základ omáčky tvoří máslo a na něm opražená hladká mouka. Do základu se pak přidá mléko a omáčka se vaří do zhoustnutí. Nakonec se omáčka lehce osolí a okoření čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem.
Často jsou za bešamel/bešamelové omáčky mylně označovány omáčky, jejichž základ také tvoří světlá jíška, ale místo mléka se základ ředí vývarem. Takové omáčky se nazývají Velouté.

Vyhledávání

Najdete nás na stránkách
www.maminkymaminkam.cz





 

 

 

 

 




-----------------


------------------
Podpořte naše stránky - Děkujeme

 
-------------------