19.07.2009 06:09
Čerstvé žampiony můžeme naložit na 1-2 dny do okurkového nálevu. Získají pikantní chuť a skvěle pak doplní saláty.
19.07.2009 06:08
Nejen oloupaná jablka, hrušky nebo banány neztratí barvu, když je zakapeme citronovou šťávou, ale i žampiony a květák, pokud do vody, ve které se vaří přidáme trochu citronové šťávy.
19.07.2009 06:07
Když cedíme vývar, dáme nejdříve do cedníku jednu papírovou kuchyňskou utěrku. Ta zachytí nejen víc než cedník, ale i mytí cedníku je jednodušší.
19.07.2009 06:01
Aktualizovaly jsme pro Vás přehled v Abecedě vaření.Celý přehled naleznete zde.
19.07.2009 06:00
Po ostrém a kořeněném jídle je vhodné servírovat jako dezert banán. Ten dokáže vyrovnat ostrou chuť jídla a neutralizuje. Pálení v ústech po něm okamžitě přejde.
19.07.2009 05:59
Masové fondue bude obzvlášť aromatické, budeme-li ho potírat kořeněným olejem. Ten připravíme tak, že do oleje vložíme koření a bylinky (tymián, majoránku a bobkový list) a necháme dva týdny rozležet. Před použitím koření scedíme.
19.07.2009 05:58
Vejce se dnes nejčastěji prodávají v papírových krabičkách.Jestliže je ale některé naprasklé a přilepené, nejde bez rozbití prakticky vyjmout. Pomůže, pokud obal zvenčí navlhčíme. Skořápka se oddělí a vejce nepoškodíme.
19.07.2009 05:58
Aby sýr při smažení nevytékal a byl krásně křupavý, obalíme ho hned raději dvakrát a před smažením necháme ještě půl hodiny v mrazáku.
19.07.2009 05:57
Aby se ovocné kynuté knedlíky při vaření v páře nepřilepily na pařák, dáme na dno kousek pečícího papíru, který předtím propícháme vidličkou, aby mohla pára procházet.
19.07.2009 05:56
Maso, a nejčastěji to bývá rybí, se přichytí na rozpálenou mřížku grilu a potom se velmi špatně obrací. Proto, když roztáhneme gril, rošt odložíme stranou. Potřeme jej slabou vrstvou oleje a vyskládáme na něj maso. Teprve když je v ohništi žár, položíme nad něj maso na roštu. Zaručeně se nepřichytí...